Menu Sluiten

Top-10 plaats Van Goethem op eerste koersdag als prof

teamroompot_brianvangoethem
Brian van Goethem

 

BEAUCAIRE (FRA) – Brian van Goethem (23) heeft zich op zijn eerste koersdag als profwielrenner meteen laten zien. De wielrenner uit Sluiskil maakte in de eerste etappe van de Franse rittenkoers Ster van Bessèges deel uit van de beslissende kopgroep en werd uiteindelijk tiende. Kris Boeckmans won de rit.

Maximaal haalbare
“Dit was het maximaal haalbare,” zei Van Goethem. “Ik merkte dat ik toch nog wat competitie tekort kwam.”Michael Boogerd
Ploegleider Michael Boogerd vond dat Van Goethem een goede koers had gereden, ondanks de slechte weersomstandigheden. “Hij heeft het goed gedaan in z’n eerste profwedstrijd. Hij is ook een goede tijdrijder, dus we gaan hem goed in het klassement proberen te houden. Dan kan hij zondag in de tijdrit laten zien wat ‘ie waard is,” zei Boogerd tegen de NOS.
Hoogerland
Ook ploeggenoot Johnny Hoogerland was te spreken over de prestatie van Van Goethem. Hoogerland eindigde in 2009 als vierde in het eindklassement van de Ster van Besseges. Vandaag eindigde de Zeeuwse leeuw op bijna acht minuten op de 116e plaats.

Vroege vlucht
Van Goethem sprong na zo’n 25 van de in totaal 154 kilometer koers met 26 medevluchters weg uit het peloton. Hij was de enige renner van Team Roompot in de beslissende vlucht. Op 16 kilometer van de eindstreep zat hij ook in een nieuwe kopgroep van 13 man. In de eindsprint werd Van Goethem tiende en de beste Nederlander.

Ster van Bessèges
De Ster van Bessèges in Frankrijk is voor Van Goethem en zijn ploeggenoot Johnny Hoogerland de start van het wielerseizoen. De UCI 2.1 wedstrijd duurt tot en met zondag.

Bron: Omroep Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.