Menu Sluiten

Mathieu van der Poel groot favoriet en winnaar 1e Vestingcross

Mathieu van der Poel op weg naar de overwinning. © WielersiteZVL 2017
Mathieu van der Poel op weg naar de overwinning. © WielersiteZVL 2017

HULST – Een nieuwkomer in het veldritlandschap als afsluiter. In Zeeuws-Vlaanderen zijn ze nu al trots op hun eerste internationale Vestingcross. ‘Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Met een parcours op de vestingwerken bij de Dubbele Poort is er een unieke entourage voor dit topsportevenement.

Hier aan de grens komt het beste van twee werelden samen. Dat weet de Vlaamse wielertoerist al langer’, klinkt het bij wethouder Haegeman. De organisatie is in handen van het team dat ook de Polderscross (en de kersverse wereldbekermanche in het Duitse Zeven) in goede banen leidt. Uiteraard in volle samenwerking met de stad Hulst.

Deze bovenstaande tekst staat op de site van de Brico-Cross, waar de Vestingcross onderdeel van uitmaakt. En niks van deze tekst is gelogen. Het was een prachtig evenement dat ook zeker volgend jaar weer op de veldritkalender zal verschijnen. Hieronder een korte samenvatting van deze dag met videobeelden en uitslagen van deze veldritwedstrijd.

Nieuwelingen en Junioren

Bij de nieuwelingen won de Nederlander Lars Boven, in een tijd van 29:43, 2e werd Michael Bervoets op 0:07 en 3e Noah Vreeswijk op  0:17 sec.

Bij de Junioren won de Brit Tom Pidcock. De wereldkampioen zette een tijd neer van 42:10. 2e werd de Nederlander Ryan Kamp en 3e de Belg Jelle Camps op  0:20 sec.

Hieronder de video van de top 3 bij de junioren, vlak voor de Dubbele Poort op weg naar de aankomst.

Dames

Bij de dames was wereldkampioene Sanne Cant de beste op dit parcours. Zij zette een mooie tijd neer van 47:02. 2e werd de Amerikaanse Katherine Compton op 0:02 en 3e Laura Verdonschot op 0:24 sec,

Elite / U23

Om 15:00 uur klonk het startschot voor de elite wedstrijd. Bij deze strijd trok Mathieu van der Poel aan het langste eind, hij won in een tijd van 59:17. Lars van der Haar kwam als 2de over de streep, 18 sec. na Mathieu. En de wereldkampioen Wout van Aert werd 3e op slechts 45 sec. van de winnaar.

Hieronder is Mathieu van der Poel op weg naar de overwinning, gevolgd door Lars van der Haar en Wout van Aert.

De volledige uitslagen van deze Vestingcross Hulst kunt u op de onderstaande links terug vinden;

Volgend jaar word voor de 2e maal de Vestingcross gereden. Exacte data word tegen die tijd bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.