Menu Sluiten

Parcours Vestingcross 2018 lichtjes aangepast

De eerste editie van de Vestingcross / Brico Cross Hulst was meteen een voltreffer. Meer dan 10.000 toeschouwers zagen live hoe Mathieu van der Poel over de Hulsterse wallen dartelde en er een ware demonstratie van maakte. Een veelvoud daarvan (bijna 800.000 mensen) volgde de wedstrijd live op televisie via VTM en Omroep Zeeland. Het unieke kader – Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland –, de opperbeste sfeer en het gevarieerde parcours zorgden dat de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen. De complimenten van de renners na afloop logen er dan ook niet om. Na een algemeen positieve evaluatie is Hulst klaar om de komende jaren alleen maar te groeien als wedstrijd. Het parcours wordt lichtjes aangepast. Daardoor ondervindt de publieksstroom geen hinder meer van de passage bij de Dubbele Poort. Start en finish verhuizen van de Tivoliweg naar de Glacisweg. Verder komt er een tweede brug naast de Dubbele Poort. Alles om de duizenden toeschouwers op een vlotte en toegankelijke manier te kunnen laten genieten van de Vestingcross. De vorige editie heeft bewezen dat Hulst en veldrijden een perfecte tandem vormen, Net als de sport zelf, hebben ook wij als stad heel wat te bieden.

Mathieu van der Poel tijdens de Vestingcross vorig jaar

Om als meest Vlaamse stad van Nederland voor een dag als thuisbasis mogen functioneren voor één van de populairste sporten van het moment, blijft een hele eer. Het is de uitgelezen mogelijkheid om Hulst aan Vlaanderen en Nederland te tonen. Opnieuw zijn heel wat toppers uit het veldrijden present om zich op zondag 18 februari met elkaar te meten op de Hulsterse vestingwerken. Het belooft alleszins ook dit keer een niet te missen evenement te worden. Als stad staan wij dan ook ten volle achter dit initiatief. Voor u als potentiële VIP gast of sponsor, heeft de organisatie een uitgebreid aantal mogelijkheden uitgewerkt. Op deze manier bieden zij u de kans om de Vestingcross op een unieke wijze te beleven. En om uw bedrijf – net als de Vestingcross zelf – verder op de kaart te zetten.

Zondag 18 februari 2018 wordt opnieuw een topdag voor het veldrijden én voor Hulst, daar kunt u van op aan!

Aldus Jan-Frans Mulder, Burgemeester van de Gemeente Hulst. Hieronder vindt u een kaart van het aangepaste parcours ten opzichte van de vorige editie. 

Tickets zijn online te bestellen via de site van de Vestingcross Hulst, http://www.vestingcross.nl/tickets.

Deze kosten € 10,- in de voorverkoop en € 12,- aan de kassa.

 

Bron: Tekst en Afbeelding; Vestingcross.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.