Menu Sluiten

Vestingcross Hulst; eerste internationale veldritwedstrijd in de regio

Tijdens het veldritseizoen 2016-2017 wordt voor de eerste maal een internationale wedstrijd georganiseerd op Zeeuwse bodem: de Vestingcross. Deze veldrit wordt op zondag 12 februari 2017 georganiseerd in de Zeeuws-Vlaamse vestingstad Hulst. De organisatie ligt in handen van de mensen achter de Polderscross uit Kruibeke (België). Zij doen dit samen met de Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen. Diezelfde organisatie richt komend seizoen ook voor de eerste maal de Wereldbekercross in het Duitse Zeven in.

Vlaamse stad in Nederland ideale locatie voor veldrit
“Als meest Vlaamse stad van Nederland leek Hulst ons de ideale locatie om een wedstrijd van één van de populairste sporten van de Lage Landen te organiseren. Er waren al eerder contacten tussen ons en de gemeente Hulst, maar het idee werd pas rond Nieuwjaar 2016 concreet. We zijn dan ook trots bekend te mogen maken dat we deze internationale cross daadwerkelijk gaan organiseren”, aldus Kurt Vernimmen van de organisatie.

Trots op kans voor Hulst
Michel Roos van Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen is razend enthousiast over het bericht dat er in Hulst een cyclocross in voorbereiding is. “Onze vereniging heeft geen seconde geaarzeld om hieraan mee te werken. We zien als wielerliefhebbers steeds meer wielerevenementen onder druk komen, dus een nieuw initiatief juichen wij heel erg toe. En dit is niet zomaar een evenement; het is een internationaal evenement. Dat zet niet alleen de wielersport goed in de kijker, maar ook Hulst, Zeeuws-Vlaanderen én Zeeland. We zijn er nu al trots op!”

Vestingstad unieke entourage
Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst was onmiddellijk gewonnen voor het initiatief. Wethouder Jean-Paul Hageman (sport) reageert meer dan positief: “Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Met een parcours op de vestingwerken bij de Dubbele Poort is er een unieke entourage voor dit topsportevenement. Hier aan de grens komt het beste van twee werelden samen. Hier vieren we het leven. Veel Vlaamse wielertoeristen weten dat al lang. Met name in de weekenden kom je in onze uitgestrekte polders vele van hen tegen. Dat we nu ook onderdak mogen bieden aan een internationale veldrit, is een prachtkans om Hulst in de picture te zetten bij de vele fans die de veldritsport kent in België en Nederland. Toen de organisatie van de Polderscross ons contacteerde met het voorstel, hebben we dan ook geen seconde getwijfeld. We zijn met hen, de KNWU en de Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen rond de tafel gaan zitten en zaten onmiddellijk op dezelfde golflengte.”

Tekst: Vestingcross Hulst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.