Menu Sluiten

World Ports Classic wil twee keer door Zeeland rijden

OOST-SOUBURG – De wielerwedstrijd World Ports Classic (WPC) wil komend jaar op beide wedstrijddagen door Zeeland rijden. De WPC wordt op zaterdag 23 mei en zondag 24 mei gereden.

Ook tweede etappe door Zeeland
De WPC is een tweedaagse wedstrijd die sinds 2012 tussen de havensteden Rotterdam en Antwerpen verreden wordt. Tot nu toe kwam de wedstrijd alleen tijdens de eerste etappe op zaterdag (van Rotterdam naar Antwerpen) door Zeeland. Komend jaar zijn er plannen om ook tijdens de tweede etappe (van Antwerpen naar Rotterdam) door Zeeland te rijden.

Vergunningen
“De vergunningen moeten nog aangevraagd worden, maar de ASO wil dit keer via de Oesterdam en Tholen richting Rotterdam rijden”, vertelt sportambtenaar Tjitte van den Buijs van de provincie Zeeland. De provincie is partner van de wielerwedstrijd.

Route eerste etappe
Tijdens de eerste etappe zullen de renners via de Oosterscheldekering, Middelburg, Goes en Reimerswaal naar Antwerpen rijden. Dat is gelijk aan andere jaren.

ASO
“Zie dit maar als een extraatje van de ASO richting Zeeland”, zegt Van den Buijs. De ASO is organisator van de Tour de France. De grootste wielerwedstrijd ter wereld komt dit jaar naar Zeeland. De finish van de tweede etappe zal op zondag 5 juli op Neelte Jans zal zijn.

Tom Boonen
De WPC werd tot nu toe gewonnen door Tom Boonen (2012), Nikolas Maes (2013) en Theo Bos (2014).

Bron: Omroep Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.