Menu Sluiten

Pieter Weening van start in Ronde van Zeeland Seaports

TERNEUZEN – Pieter Weening, minder dan een week geleden ritwinnaar in de Ronde van Italië, start zaterdag 7 juni in de Ronde van Zeeland Seaports. Hij maakt die dag deel uit van een nationale ploeg onder leiding van Piet Kuijs. Weening gaf vanuit Italië zijn akkoord door aan Ronald Apers, die verantwoordelijk is voor het deelnemersveld van de oudste profronde van Zeeland.

De 33-jarige Fries heeft een aantal bijzondere prestaties op zijn naam staan. Hij is nog altijd de laatste Nederlandse etappewinnaar in de Ronde van Frankrijk, waar hij in 2005 de snelste was in Gérardmer. In de Giro won hij zondag de negende etappe.
In 2011 boekte Weening al een ritzege in Ronde van Italië en droeg hij vier dagen de roze leiderstrui. Zijn specialiteit is weliswaar klimmen, maar als hij in zijn huidige vorm mee kan zitten in een ontsnapping in de Zeeuwse wedstrijd is hij beslist niet kansloos in de sprint om de overwinning.

De nationale ploeg van Piet Kuijs, met verder onder anderen Raymond Kreder, afgelopen zondag winnaar in Berlijn en de Zeeuw Davy Gunst, is het 18e team op de deelnemerslijst. Die wordt aangevoerd door het Protour-team van Belkin, dat Theo Bos, Barry Markus en Maarten Tallingii aan de start brengt, Giant-Shimano met Tom Veelers en Ramon Sinkeldam en Androni-Giacottoli met Kenny van Hummel.

De organisatie is nog in afwachting van een beslissing over de deelname van nationaal kampioen Johnny Hoogerland. Die zou in zijn achtertuin met een sterk optreden wat glans kunnen geven aan zijn seizoen. Het is precies dertig jaar geleden dat er in deze wedstrijd voor de laatste keer een Zeeuwse prof in de nationale driekleur aan de start kwam. Dat was Jan Raas in zijn voorlaatste seizoen als beroepsrenner.

De 18 ploegen starten zaterdag 7 juni in Terneuzen om 12.30 uur en gaan na een kleine lus door Zeeuws-Vlaanderen de 6,6 kilometer lange Westerscheldetunnel in, die voor deze gelegenheid kort voor alle verkeer wordt afgesloten. De finish is omstreeks 17.00 uur in Goes.

Voor meer informatie en accreditatie: Peter de Jonge, pr- en communicatie: 06-54 743 986; communicatie@rondevanzeelandseaports.nl.

Persbericht van site Ronde van Zeeland Seaports.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.