Menu Sluiten

Ronde van Zeeland Seaports door de Westerscheldetunnel

GOES – De internationale Ronde van Zeeland Seaports voor beroepsrenners gaat volgend jaar door de Westerscheldetunnel. De organisatie heeft daarvoor toestemming gekregen van de directie van Nederlands langste verkeerstunnel. De wedstrijd wordt in 2014 verreden op zaterdag 7 juni.

De wens om de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Terneuzen en Ellewoutsdijk in de route op te nemen leeft al geruime tijd. De Ronde van Zeeland Seaports is een vervolg op de in 2008 gefuseerde Ronde van Midden-Zeeland en het Zeeuws-Vlaams wielerweekend. De wedstrijd werd eerst als etappewedstrijd in Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen gereden en sinds de wijziging naar eendagswedstrijd om beurten boven en onder de Westerschelde. Daardoor is het een wedstrijd voor heel Zeeland. Door de vaste oeververbinding in het parkoers op te nemen laat de profwedstrijd zien niet alleen symbolisch de gewesten van Zeeland te verbinden, maar ook in de realiteit.

Toine Poppelaars, voorzitter van de Ronde van Midden-Zeeland, is daardoor zeer blij met de toestemming van de Westerscheldetunnel. ,,Het is niet niks om in het Pinksterweekeinde een tunnelbuis tijdelijk af te sluiten voor het verkeer. Om de hinder voor de automobilisten zo klein mogelijk te houden zullen we na de start in Terneuzen de kortste weg naar de tunnel kiezen, zodat het deelnemersveld niet al helemaal uit elkaar is getrokken en peloton, volgauto’s en motoren er snel doorheen kunnen.”

De passage van de Westerscheldetunnel is vooralsnog eenmalig. Op basis van de ervaringen zal worden bekeken of de verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en de rest van Zeeland in de toekomst vaker of mogelijk zelfs permanent in het parkoers kan worden opgenomen. Hoe de route er in 2014 na de Westerscheldetunnel verder uit ziet is nog niet bekend. Dat hangt af van de finishplaats, waarover de organisatie nog in gesprek is met verschillende gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.