Menu Sluiten

Wereldkampioenen passeren Westerscheldetunnel per fiets

TERNEUZEN – Een indrukwekkende rij (ex-)wereldkampioenen passeert zaterdagmiddag per fiets de Westerscheldetunnel. Met Tour de France- winnaar Jan Janssen voorop rijden ze mee in de Prominententocht, die voorafgaat aan de Ronde van Zeeland Seaports voor beroepsrenners. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de Westerscheldetunnel dat ‘gewone’ toerfietsers door deze 6,6 kilometer lange tunnel gaan.

Andere prominente deelnemers naast Janssen zijn onder anderen Tineke Fopma (wereldkampioen vrouwen), Gaby Minneboo (wereldkampioen stayeren), Leijn Loevesijn (wereldkampioen sprint), André Gevers (wereldkampioen bij de amateurs) en Bart van Est (wereldkampioen ploegentijdit). Ook de Zeeuwse klassiekerkoning Jo de Roo is van de partij. Zij zijn lid van de Club 48 van oud-wielrenners.

Behalve ex-profs gaan er ook echte toerfietsers zonder wielerverleden door de tunnel. Onder hen de Zeeuwse gedeputeerde Ben de Reu en wethouder Jo-Annes de Bat van Goes.

Via de sponsors en de Westerscheldetunnel hebben toerfietsers een oproep gekregen zich aan te melden voor een startbewijs. Daardoor trekt er een peloton van zo’n 130 fietsers van Terneuzen naar Goes. Daar ligt aan de Patijnweg, op de grens met Kloetinge, de finish van de Ronde van Zeeland Seaports. Omstreeks 16.00 uur komt de wedstrijd voor de eerste keer langs, even na vijven wordt de finish verwacht. De start van de wedstrijd is om 12.30 uur op de Binnenvaartweg in Terneuzen.

Bron: Ronde van Zeeland Seaports.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.