Menu Sluiten

Benjamin Verraes soleert naar de zege in Wim Hendriks Trofee

Koewacht – De Belg Benjamin Verraes heeft de 36e editie van de Wim Hendriks Trofee op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van het Belgische VDM Trawobo ontsnapte op twaalf kilometer van het einde uit een kopgroep van zes renners. In de slotkilometers hield hij zijn voorsprong vast, waarna hij solo over de finish kwam. Jimmy de Bruyn (ZRTC Theo Middelkamp) uit Sint Jansteen was op een dertiende plaats de beste Zeeuw.

Benjamin Verraes (foto: Facebook VDM Trawobo)

Barre weersomstandigheden zorgden ervoor dat de wedstrijd lang gesloten bleef. Vijf renners probeerden in de openingsfase te ontsnappen, maar kregen nooit veel ruimte. Na ruim 60 kilometer kwam de eerste serieuze ontsnappingspoging van Thymen Arensman en Pablo Alonso Montes. Het duo reed een voorsprong van bijna anderhalve minuut bijeen, maar werd op 75 kilometer van het einde alsnog gegrepen door het peloton.

Vervolgens ontstond een nieuwe kopgroep van zes renners. Vincent Andersson, Benjamin Verraes, Wessel van Koppen, Paul Gruithuijzen, Bart Dielissen en Viktor van den Branden kozen het hazenpad en reden een mooie voorsprong bijeen. In de slotfase liet Verraes zijn medevluchters ter plekke, waarna hij glansrijk naar de overwinning soleerde.

Tekst: Omroep Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.