Menu Sluiten

Wim Hendriks Trofee 2015

 

Wim Hendriks Trofee nieuwelingen 2014 - Foto: Organisatie Wim Hendriks Trofee
Wim Hendriks Trofee nieuwelingen 2014 – Foto: Organisatie Wim Hendriks Trofee

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april 2015 word weer de Wim Hendriks Trofee verreden. Op zaterdag is er een nieuwelingen-wedstrijd en op zondag de traditionele elite/beloften wedstrijd.

Nieuwelingen

Op zaterdag 25 april rijden de nieuwelingen een wedstrijd over een afstand van 80,5 kilometer, met de start in het Belgische Sint-Gillis-Waas en de aankomst zal zijn zoals de afgelopen jaren, aan de Eikenlaan in Koewacht. Aan de start zullen ruim 190 renners verschijnen uit Nederland en België. Het vertrek zal zijn om 14:00 uur en de aankomst word verwacht rond 15:50 uur.

Elite/Beloften

Op zondag 26 april rijden de elite/beloften een wedstrijd over een afstand van 165 kilometer, met start en aankomst aan de Eikenlaan in Koewacht. Aan deze wedstrijd, die meetelt voor de KNWU Clubcompetitie, doen de vaste wielerploegen mee, die deelnemen aan deze competitie, in totaal dus 29 ploegen. Maar ook een aantal buitenlandse ploegen zullen deelnemen aan deze wedstrijd, in totaal 4. Deze zijn uitgenodigd door de organisatie en doen buiten mededinging mee aan deze wedstrijd. In totaal komen er dus 33 ploegen aan het vertrek, met elk 6 renners. De renners zullen vertrekken om 13:00 uur en de aankomst zal zijn rond 16:45 uur.

Winnaars 2014

Bij de nieuwelingen won vorig jaar Bram Oosterman van WRV De Peddelaars en bij de elite/beloften won Hans Dekkers van Arrow Cycling Team. Hans Dekkers doet dit jaar weer mee en zou misschien een gooi kunnen naar een tweede overwinning op rij.

Route’s + Draaiboek

De route’s van beide wedstrijden zijn, net zoals de afgelopen jaren, weinig of nagenoeg niet veranderd. Meer informatie over deze route’s, kunt u vinden de draaiboeken van deze wedstrijden. Deze kunt u vinden op de onderstaande links;

Draaiboek Nieuwelingen

Draaiboek Elite/Beloften

Videobeelden

Dit jaar worden er door ons ook weer videobeelden gemaakt, en dit jaar is het alléén van de Nieuwelingenwedstrijd op zaterdag. Deze zullen zeer spoedig op deze website verschijnen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.